BALLI TAVUK KANATLARI
Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde şefimizin reçetesiyle yaptığımız Ballı Tavuk kanatları...Hem pratik hem lezzetli...
· MALZEMELER:
· 350 gr çizik atılmış tavuk kanat
· 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1/4 su bardağı soya sos
· 1/2 su bardağı Anavarza çam balı
· 1 diş ezilmiş sarımsak
· Karabiber
· 1/2 yemek kaşığı ketçap
· ÜZERİ İÇİN:
· susam
· YAPILIŞI:
· Çukur bir kabın içinde susam hariç tüm malzemeyi karıştırın.
· Tavuk kanatları bu sosa iyice bulayın Ve orta boy bir fırın kabına alın.Üzerine kalan sosu dökün.
· Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında ara sıra fırını açıp kanatları çevirin.
· Nar gibi kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
· Servis tabağına alıp üzerine susam serpin ve sıcak servis yapın.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BALLI TAVUK KANATLARI"