ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE
Sevgili ÖZLEM DALGIÇ YURTSEVEN' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim..Ellerinize sağlık :)
· MALZEMELER:
· 200gr(2,5paket)bitter çikolata
· 3,5 yemek kaşığı (100gr) tereyağı ya da margarin,
· 1tutam tuz
· 1 yemek kaşığı kakao
· 3 yemek kaşığı süt
· 1 paket vanilya
· 1 paket kabartma tozu
· 2 adet yumurta
· yarım su bardağışeker
· 2 su bardağından 1 parmak eksik un
· 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık Üzeri için:Pudra şekeri
· YAPILIŞI:
· Öncelikle çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
· Sık sık karıştırarak pürüzsüz kıvama gelince 1 kaşık kakaoyu ekleyip karıştırın ve bir kenarda ılımaya bırakın.
· Yumurta, şeker ve tuzu mikserle beyazlaşana kadar çırpın,sütü ve çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin.
· Un, kabartma tozu,vanilya ve fındığı ekleyip biraz aha karıştırıp kabın ağzını streçleyip buzdolabında bir gece bekletin.( Ya da 30 dk buzlukta bekletin.)
· Bir gece beklese daha iyi olur.Hamur cıvık diye kesinlikle fazla un eklemeyin.Çikolata ve tereyağı donacağı için gerek yok.
· Dolaptan çıkan hamuru kaşıkla alıp elinizle hızlıca şekil verip bol pudra şekerine bulayıp,yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak tepsiye dizin.
· Pişerken kabarıp yayılıyor.
· Önceden ısıtılmış 190 derecede fırında pişirin.
· Kabarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye indirip 12-13 dk pişirip fırından çıkarın.
· Dışı sert içi yumuşak bir kurabiyedir.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE"