Meşhur Kemalpaşa tatlısının muhallebi ile hoş uyumu....
- MALZEMELER:
- yarım paket Kemalpaşa tatlısı
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- MUHALLEBİSİ İÇİN:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 75 gr tereyağı veya margarin
- 1 adet vanilya
- ÜZERİ İÇİN:
- Hindistan cevizi
- YAPILIŞI:
- Bir tencereye su ve şekeri alın, yalnızca şeker eriyinceye kadar kaynatın.
- Şerbetin içine Kemalpaşa tatlısını atın ve tatlının dağılmasına izin vermeden yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Şerbetin içinde soğumasını bekleyin.
- Muhallebisi için:
- Bir tencereye süt, şeker ve unu alıp karıştırın.
- Orta hararetli ateşte göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan almadan limon kabuğu rendesi,yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Daha pürüzsüz olması için muhallebiyi mikser ile çırpın.
- Kupların tabanına yeteri kadar Kemalpaşa tatlısından yerleştirin.( Ben 3 adet kulandım). Üzerine sıcak muhallebiden dökün ve soğumaya bırakın. ( Dilerseniz kat kat muhallebi ve kemalpaşa sıralayabilirsiniz).
- Soğuduktan sonra üzerine bolca Hindistan cevizi serpin. Arzu ederseniz üzerine yine kemalpaşa tatlısı koyabilirsiniz.
- NOT: Bu tatlıyı borcam da yapmak isterseniz, 1 paket Kemalpaşa tatlısını paketin üzerinde yazan tarife göre pişirip soğutun. Tatlıyı borcama dizin ve üzerine muhallebiyi eşit bir şeklide dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
- AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI "