HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA
Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde yaptığımız Osmanlı mutfağından harika bir Ballı Helva tarifi...Müthiş bir şey oldu...Tek kelime ile bayıldıkkkkk :)
· MALZEMELER:
· 65 gr un
· 65 gr pirinç unu
· 65 gr nişasta
· 65 gr tereyağı
· 275 gr Anavarza Gurme Keven Kekik balı
· 300 ml süt
· YAPILIŞI:
· Bir tencerede, bal ve sütü hafif ateşte bal eriyene kadar ısıtın. (Kaynamasına izin vermeyiniz yoksa kesilir).
· Diğer bir tencerede tereyağını eritin.
· Yağ ısınınca pirinç unu ve nişastayı ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
· Unu ekleyin ve hafif renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin.
· Un karışımının üzerine bu şerbeti dökün.
· Topaklanmasına izin vermeden güzelce karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ve ateşten alıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.
· Bu esnada bademleri kavurun.
· Helvayı bir tepsiye yayın ve üzerine bademleri dizin.
· Dilimleyerek servis yapın.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA"