PRATİK KÜMBET PASTA






 PRATİK KÜMBET PASTA
Kümbet pasta  veya Köstebek pasta son ayların en popüler pastasıdır.
 tarifimi tıklayabilirsiniz..Bu tarifte hazır kek kullanıyoruz. Özellikle pandispanya yapmakta başarılı olamayanlar veya fırınlarından dolayı problem yaşayanlar için veya elektrikler olmadığında  misafirlere sunulabilecek  pratik bir pasta ve en önemlisi ailelerinden uzakta başka şehirlerde evde yaşayan öğrenci arkadaşların bir çoğunun fırınlarının olmadığını biliyorum. Onların da çok hoşlarına gideceğini düşündüğüm bir tarif.
MALZEMELR:
2 paket hazır rulo kek veya pankek
KREMASI İÇİN:
1 litre süt
1 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı şeker
1 adet vanilya
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tereyağı veye margarin
YAPILIŞI:

 Eti' nin iki renkli pankeki
 Ülker'in çikolatalı rulo dankeki
 KREMASI İÇİN:
Bir tencereye süt,şeker ve unumuzu alalım, muhallebi kıvamına gelene değin topaklanmaması için sürekli karıştıralım,vanilya ve Hindistan cevizi ve yağı ekleyip karıştıralım. ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  Çukur komposto kasesini streç film kaplayalım. ( daha rahat çıkası için.) ve dilimlediğimiz rulo keki tam ortadan başlayarak kabımız ölçüsünde dizelim.
 İçine tamamen  soğuyan kremamızı dökelim ve kaşıkla düzeltelim.
 Kalan kek dilimlerini de üzerine yerleştirelim ve hafifce bastıralım

 Üzerine bir tabak kapatalım ve 1 gece buzdolanında bekletelim. Ertesi gün gün servis tabağına ters çevirelim. Dilimleyerek servis yapalım.AFİYET OLSUN
NOT: Ülkerin kakaolu rulo keki ve Eti' nin iki renkli, pankekiylede denedim. İkiside ayrı ayrı güzel oldular.
NOT: Dilerseniz kremanın içini daha da zenginleştirebiirsiniz.Örneğin,muz dilimleri,damla çikolata vs. kullanabilirsiniz.



-
0 Komentar untuk "PRATİK KÜMBET PASTA"

Back To Top