COCOSTAR KEK




COCOSTAR KEK
ÇİKOLATA VE HİNDİSTAN CEVİZİNİ SEVİYORSANIZ ,DENEYEBİLİRSİNİZ.

·         KEK İÇİN :
·         4 adet yumurta
·          1 su bardağı şeker
·          2 yemek kaşığı kakao
·          1 su bardağı süt
·          yarım su bardağı sıvı yağ
·          2 su bardağı un
·          2 paket kabartma tozu
·          KEKİ ISLATMAK İÇİN:
·          1 su bardağı süt
·          KREMASI İÇİN:
·          yarım litre süt
·          6 çorba kaşığı irmik
·          1 çay bardağı şeker
·          1 su bardağı Hindistan cevizi
·          2 yemek kaşığı tereyağ
·         ÜZERİ İÇİN :
·          2 paket bitter çikolata
·          2 yemek kaşığı Sarelle ( Kullanmayabilirsiniz.)
·          veya Bitter çikolata sosu
·          YAPILIŞI.
·          Bir kabın içinde yumurtaları köpürene değin çırpalım ve şekeri ekleyip kabarıncaya çırpmaya devam edelim.  Süt,yağ,kakaoyu ekleyelim ve çırpalım.
·          Un ve kabartma tozunu ekleyelim.
·          Yağlanmış fırın kabına  dökelim.( Ben kare borcam kullandım.)
·          175 derecede pişirelim.
·          Kek fırında çıkar çıkmaz soğuk sütü kekimizin üzerine dökelim.
·          Krema için;
·          süt,irmik ve şekeri bir tencereye alalım,koyulaşana dek pişirelim.
·          Son aşamada Hindistan cevizi ve yağı ekleyip karıştıralım.
·          Ilınan kekin üzerine bir kaşığı ıslatarak kremayı yayalım.
·          Çikolata ve arzuya göre Sarelleyi de  benmari usulü eriterek soğuyan kremanın üzerine dökelim.
·          Dilerseniz çikolatanın üzerine dekorlar yapabilirsiniz.
·          1 gece dolapta bekletince tadı daha güzel oluyor
·          AFİYET OLSUN
·          NOT: Arzu edenler, 1 paket Bitter çikolata sosu kullanabilirler.

·          Yalnız paketin üzerinde yazan sütten yarım bardak eksik kullanınız ki pastanın üzerinden sos akmasın.
0 Komentar untuk "COCOSTAR KEK"

Back To Top