ELMALI GÜL KURABİYE




ELMALI GÜL KURABİYE
Zannedersem Elmalı Kurabiyeyi sevmeyen yoktur... ben kendi adıma söyleyeyim,elmalı kurabiye her zaman ilk tercihimdir...Bu defa GÜL şeklinde denedim, görüntü harika oldu...Eğer gıda boyası kullanıyorsanız,pembe, kırmızı veya dilediğiniz başka renklerde yapabilirsiniz...


MALZEMELER:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı nişasta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un (3- 3,5 su bardağı))
İÇ MALZEMESİ:
3-4 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
arzuya göre çekilmiş ceviz
YAPILIŞI:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlayınız.
Elmaları soyup rendeleyiniz.
Üzerine şekeri ekleyip, elmalar hafif suyunu çekene kadar pişiriniz.

Ocaktan alınca üzerine tarçın ve isteğe göre cevizi ekleyip soğumaya bırakınız.

 Yoğurma kabına,tereyağı,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve şekeri alıp güzelce karıştırınız.
Nişasta vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurunuz.
Hafif unlu tezgahta hamuru yarım cm kalınlığında merdane ile açınız.

Bir su bardağı  yardımıyla yuvarlaklar kesiniz.


 5 adet yuvarlağı hafifçe birbirinin üzerine bindiriniz.


 İlk başladığımız yuvarlağın ucuna yeteri kadar iç malzemeden koyunuz.


 Ve sıkıca rulo şeklinde sarınız.


 Sardığınız rulonun,


   tam ortasından bıçak yardımıyla  ikiye bölünüz..


 Böylece 1 rulodan 2 gül elde ediyoruz.


 Kesik yer alta gelecek şekilde yerleştirin ve elinizle yaprakları biraz geriye doğru açarak ,


 tam gül şekli veriniz.


 Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine  kurabiyeleri  aralıklarla diziniz.


 Tomurcuk görüntüsü vermek için, ben her gülün ortasına yarımşar ceviz batırdım.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.


 Fırından çıkıp soğuduktan sonra,


üzerlerine pudra şekeri serpiniz.
AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "ELMALI GÜL KURABİYE"

Back To Top