MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI







MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..ellerinize sağlık...


·         1 paket kemalpaşa(50 adet)
·         Muhallebi için:
·         1 litre süt
·         1 su bardağı un
·         1,5 su bardağışeker
·         75 gr margarin
·         1 paket vanilya
·         YAPILIŞI:
·         Kemalpaşayı üzerindeki tarife göre pişirin.
·         Dikdörtgen borcama dizin ve soğumaya bırakın.
·         Muhallebi için bir tencereye un ve şekeri koyup karıştırıyoruz.Sütü de ekleyip ocağa alın.
·         Sürekli karıştırarak göz göz olup kaynayana kadar pisirin.
·         Margarini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
·         Tencereyi ocaktan alıp vanilyayı ekleyip güzelce  karıştırın.
·         Soğuk kemalpaşaların üzerine eşit bir şekilde yayın.
·         Üstüne bolca hindistan cevizi serpip buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin.(Çok tatlı sevmeyenler şekeri azaltabilirler.)

·         AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI"

Back To Top