BALLI TAVUK KANATLARI



BALLI TAVUK KANATLARI

Doors Akademi Arçelik Mutfağında  AnavarzaBal etkinliğinde  şefimizin reçetesiyle yaptığımız Ballı Tavuk  kanatları...Hem pratik hem lezzetli...

·         MALZEMELER:
·         350 gr çizik atılmış tavuk kanat
·         1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
·         1/4 su bardağı soya sos
·         1/2 su bardağı Anavarza çam balı
·         1 diş ezilmiş sarımsak
·         Karabiber
·         1/2 yemek kaşığı ketçap
·         ÜZERİ İÇİN:
·         susam
·         YAPILIŞI:
·         Çukur bir kabın içinde susam hariç tüm malzemeyi karıştırın.
·         Tavuk kanatları  bu sosa iyice bulayın Ve orta boy bir fırın kabına alın.Üzerine  kalan sosu dökün.
·         Önceden ısıtılmış  190 derecelik fırında  ara sıra  fırını açıp kanatları çevirin.
·         Nar gibi kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
·         Servis tabağına alıp üzerine susam serpin ve sıcak servis yapın.
·         AFİYET OLSUN







0 Komentar untuk "BALLI TAVUK KANATLARI"

Back To Top