HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA



HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA
Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde yaptığımız Osmanlı mutfağından harika bir Ballı Helva tarifi...Müthiş bir şey oldu...Tek kelime ile bayıldıkkkkk :)












·         MALZEMELER:
·         65 gr un
·         65 gr pirinç unu
·         65 gr nişasta
·         65 gr tereyağı
·         275 gr Anavarza Gurme Keven Kekik balı
·         300 ml süt
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencerede, bal ve sütü hafif ateşte bal eriyene kadar ısıtın. (Kaynamasına  izin vermeyiniz yoksa kesilir).
·         Diğer bir tencerede tereyağı eritin.
·         Yağ ısınınca pirinç unu ve nişastayı ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
·          Unu ekleyin ve  hafif renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin.
·         Un karışımının üzerine  bu şerbeti dökün.
·         Topaklanmasına izin vermeden güzelce karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ve ateşten alıp 10 dakika  dinlenmeye bırakın.
·         Bu esnada  bademleri kavurun.
·         Helvayı bir tepsiye yayın ve üzerine bademleri dizin.
·         Dilimleyerek servis yapın.
·         AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA"

Back To Top