MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI



MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
Meşhur Kemalpaşa tatlısının muhallebi ile hoş uyumu....










  • MALZEMELER:
  • yarım paket Kemalpaşa tatlısı
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • MUHALLEBİSİ İÇİN:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 75 gr tereyağı veya margarin
  • 1 adet vanilya
  • ÜZERİ İÇİN:
  • Hindistan cevizi
  • YAPILIŞI:
  • Bir tencereye su ve şekeri alın, yalnızca şeker eriyinceye kadar kaynatın.
  • Şerbetin içine Kemalpaşa tatlısını atın ve  tatlının  dağılmasına izin vermeden  yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Şerbetin içinde soğumasını bekleyin.
  • Muhallebisi için:
  • Bir tencereye süt, şeker ve unu alıp karıştırın.
  • Orta hararetli ateşte göz göz oluncaya kadar karıştırarak  pişirin.
  • Ocaktan almadan limon kabuğu rendesi,yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Daha pürüzsüz olması için muhallebiyi mikser ile çırpın.
  • Kupların tabanına  yeteri kadar Kemalpaşa tatlısından yerleştirin.( Ben 3 adet kulandım). Üzerine sıcak muhallebiden dökün ve soğumaya bırakın. ( Dilerseniz kat kat muhallebi ve kemalpaşa sıralayabilirsiniz).
  • Soğuduktan sonra üzerine bolca Hindistan cevizi serpin. Arzu ederseniz üzerine yine  kemalpaşa tatlısı koyabilirsiniz.
  • NOT: Bu tatlıyı borcam da yapmak isterseniz, 1 paket Kemalpaşa tatlısını paketin üzerinde yazan tarife göre pişirip soğutun. Tatlıyı borcama  dizin ve üzerine muhallebiyi eşit bir şeklide dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
  • AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI "

Back To Top