DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR
Yapımı zaman almayan kıyır kıyır bir poğaçadır...tarife yarım demet dere otu yazdım ama daha fazla veya daha az da kullanabilirsiniz.. hatta 1 tatlı kaşığı mahlep ekleyebilirsiniz...
· MALZEMELER:
· 100 gr tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında )
· 1 adet yumurta
· 1 çay bardağı yoğurt
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 1 tatlı kaşığı toz şeker
· 1,5 tatlı kaşığı tuz ( Peynir tuzlu ise daha az kullanınız).
· 1 paket kabartma tozu
· yarım demet dereotu
· aldığı kadar un ( 4 su bardağı kadar)
· İç malzemesi için:
· Beyaz peynir
· Üzeri için:
· yumurta sarısı
· susam- çörek otu
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına, tereyağı,sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu alıp karıştırın.
· İnce kıyım doğranmış dereotunu ekleyin.
· Un,şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
· Hamurdan mandalina büyüklünde bezeler yapın. (Ben 18 adet beze yaptım).
· bezeleri avuç içinde açıp içine yeteri kadar peynir koyup kapatın ve yuvarlayın.
· Yağlanmış fırın tepsisine aralıklara dizin.
· Üzerlerine bolca yumurta sarısı sürün.
· Susam ve çörek otu serpin.
· Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "DEREOTLU POĞAÇA"