KALP KALIPTA GÜL POĞAÇA
Bugün gül poğaçayı Sevgililer Günü' ne özel kalp kalıpta yaptım...Görüntü olarak çok şık oldu...eşim çok beğendi :)
· MALZEMELER:
· 1 paket yaş maya
· 1 su bardağı ılık süt
· 1 su bardağı ılık su
· 1 çorba kaşığı şeker
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 çorba kaşığı tuz
· aldığı kadar un ( 6- 6,5 su bardağı kadar)
· ÜZERİ İÇİN:
· yumurta sarısı
· susam- çörek otu veya haşhaş tohumu
· İÇ MALZEMESİ İÇİN:
· Dilediğiniz bir iç malzeme
· YAPILIŞI
· Geniş bir kabın içinde maya, ılık süt, ılık suyu ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırınız..
· Sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırınız..
· Azar azar un,şeker ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz.
· Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakınız.
· Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapınız.
· Her bir bezeyi merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde hafif unlu zeminde açınız.
· Ortayı gelmeden karşılıklı olarak pizza dilimi gibi 4'e kesiniz. (Artı şeklinde).
· İç malzemeyi yeteri kadar ortaya koyunuz.
· Sırayla karşılıklı uçları içe doğru kapatınız.
· 1. kenarı ortaya doğru alınız.
· Karşısındaki ucu da diğer kenarı kucaklar gibi sarınız.
· Diğer kenarları da karşıklıklı olarak sarınız.
· Gül şekli ortaya çıktı.
· Yağlanmış bir tepsiye veya benim kullandığım gibi kelepçeli kalp şeklindeki bir kalıba poğaçaları diziniz.
· Benim kullandığım kalp kalıp gibi 2 adet çıktı.
· Üzerlerine yumurta sarısı, susam çörek otu veya haşhaş tohumu serpip, 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "GÜL POĞAÇA "