Ben bu defa papatya şeklinde kurabiye kalıbı kullandım.... sevgililer günü yaklaşırken kalp şeklinde bir kurabiye kalıbını tercih edebilirsiniz...hamurun malzemesine çok ince çekilmiş fındık katabilirsiniz...ayrı bir lezzet katıyor...
· MALZEMELER:
· 125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· 1 adet yumurta
· 1 çay bardağı pudra şekeri
· 1 paket vanilya
· 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
· alabildiği kadar un ( 2-2,5 su bardağı kadar).
· Arası için:
· marmelat
· Üzeri için:
· pudra şekeri
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına yağı ve pudra şekerini alın.
· Krema haline gelinceye kadar karıştırın.
· yumurtayı ilave edip karıştırın.
· Un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurun.
· pürüzsüz bir hamur olmalı.
· Hamuru hafif unlu zeminde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açınız.
· Dilediğiniz şekildeki kurabiye kalıbı ile kesiniz.
· Ben papatya şeklinde kurabiye kalıbı ve ortadaki boş yuvarlak için krema torbasına taktığımız aparttı kullandım.
· Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
· Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
· Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
· Bütün haldeki kurabiyenin iç kısmına kenarlardan taşmayacak şekilde üzerine marmelat sürün.( Ben erik marmelatı kullandım).
· İçi boş olan kurabiyenin iç kısmını üzerine kapatın.
· Kurabiyenin kenarlarına süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MARMELATLI KURABİYE"