HAŞHAŞLI ÇÖREK
Sevgili Gözde Özergen Akkaya'ya tarif ve yapım aşamalarını ayrıntılarıyla fotoğraflayıp bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...
· MALZEMELER:
· 2 çay bardağı süt
· 100 gr tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
· 1 adet yumurta
· 1 tatlı kaşlığı kuru maya
· 1 çay kasığı tuz
· yarım çay bardağı şeker
· Aldığı kadar un
· Hamura sürmek için;
· 3 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
· arzunuza göre şeker
· Haşhaşı sürülebilir kıvama getirecek kadar zeytinyağı (Sıvı yağ)
· YAPILIŞI:
· Un haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
· Unu da ekleyip yumuşacık bir hamur yoğurun.
· Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
· Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım açın . (Ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor)
· Hamurun yer yerine gelecek şekilde haşhaşlı karışımdan sürün.üzerine arzunuza göre şekeri dökün ve hamuru rulo yapın.
· Dilimleri tepsiye aralıklı olarak dizin.
· Tepside mayalanan çörekleri 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin...
0 Komentar untuk "HAŞHAŞLI ÇÖREK"