KABAK KAYGANASI
Oldukça lezzetli ve kızartma olmamasından dolayı daha sağlıklı ve hafif bir tarif....Kaygana harcını hazırladığınızda hemen pişirin.. Rendelenmiş kabak bekledikçe suyunu salar ve daha fazla un ister...
· MALZEMELER:
· 2 adet kabak
· 3 adet yumurta
· 2 su bardağı süt
· 100 gr beyaz peynir
· Bir tutam maydanoz
· Bir tutam dereotu
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· Tuz- Karabiber
· 2,5 su bardağı un
· YAPILIŞI:
· Çukur bir kabın içine süt,sıvı yağ,yumurta,ufalanmış peyniri alın.
· Üzerine rendenin kalın tarafıyla kabakları rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyım doğrayın.
· Un,kabartma tozu ve baharatları ilave edip kaşıkla karıştırın.(Gerekirse un ekleyin).
· Teflon tavaya çok az sıvı yağ alın ve yağ ısınınca 1 kepçe kaygana harcını tavaya döküp çay fincanı tabağından daha büyük olacak şekilde tavaya yayın.
· Önlü arkalı pişirin.
· Sıcak veya ılık servis yapın.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KABAK KAYGANASI"