TAZE OTLU VE SARIMSAKLI EKMEK
Bayat ekmekleri değerlendirmenin bir diğer leziz yolu... Kahvaltı veya çorbaların yanında tavsiye ederim...
· MALZEMELER:
· 1 adet ince dilimlenmiş baget ekmek
· 1 yemek kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında)
· 3 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2 diş sarımsak
· Birer tutam maydanoz, taze kekik, dereotu
· tuz
· arzuya göre parmesan peyniri
· YAPILIŞI:
· Yeşillikleri ince kıyım doğrayın.
· Bir kasenin içinde kıyılmış yeşillikler, tereyağı,zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
· Dilim ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
· Sıcakken üzerine arzu ederseniz parmesan peyniri serpebilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "TAZE OTLU VE SARIMSAKLI EKMEK"