KABAKLI BÖREK
Kardeşim Semra Çabaz'ın Meşhur Kabaklı Böreği...Çıtır çıtır...Ellerine sağlık ablacığım...
· MALZEMELER:
· 4 adet yufka
· İÇ HARCI İÇİN:
· 4 adet orta boy sakız kabağı
· yarım demet maydanoz
· 1 su bardağından az sıvıyağ
· 3 adet yumurta ( 1 sarısı üste sürülecek.)
· yeteri kadar tuz- karabiber
· YAPILIŞI:
· Sakız kabağını yıkayıp, üzerini kazıyın.
· Kabakları tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın.
· Maydanozları ince kıyım doğrayıp, kabakla karıştırın.
· 2 yumurta sarısı, tuz ve karabiberi de ekleyip, iç harcı hazırlayın.
· Büyük fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp, ilk yufkayı düzdünce serin. Üzerini yeteri kadar yağlayın.
· 2. yufkayı parçalara ayırarak üzeirne koyun ve yağlayın.
· İç malzemeyi üzerine yayın.
· 3. yufkayıda parçalara ayırıp üzerine serin ve yağlayın.
· Son yufkayı düzgün bir şekilde böreğin üzerine serin.
· Yumurtayı bir çay kaşığı sıvıyağ ile karıştırp, böreğin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış , 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KABAKLI BÖREK"