PAPATYA POĞAÇA
Yumuşacık ve çok şık bir poğaça ... Yapımı biraz zaman alıyor ama sonuca değiyor :)
· MALZEMELER:
· 1 paket yaş maya ( 42 gr)
· 1 su bardağı ılık süt
· 1 su bardağı ılık su
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 yemek kaşığı toz şeker
· 1 emek kaşığı tuz
· 5,5- 6 su bardağı un
· İç malzemesi için:
· bir parça böreklik beyaz peynir
· bir tutam maydanoz
· Ortası için:
· 1 parça böreklik beyaz peynir
· 1 adet kırmızı biber
· 2 adet yeşil biber
· bir tutam maydanoz
· Üzeri için:
· Yumurta sarısı
· çörek otu
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına ılık su ve ılık sütü alıp yaş mayayı ekleyiniz.
· Maya eriyinceye kadar karıştırınız.
· Sıvı yağı ekleyip karıştırınız.
· Azar azar unu ilave ediniz.
· Unun üzerine şeker ve tuzu serpip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz.
· Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda hamur 2 katına erişinceye kadar mayalandırınız.
· Mayalanan hamurdan poğaçanın tabanını oluşturacak yuvarlak parça için ceviz büyüklüğünde bezeler yapınız. ( 12 adet kadar).
· Bu bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açınız.
· Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
· Üzeri için erik büyüklüğünde toplar yapınız.
· Bu topların içine peynir ve ince kıyılmış maydanozu yeteri kadar koyup yuvarlağınız.
· Bir yuvarlak parçanın üzerine 5- 6 top yeterli oluyor.Topları yuvarlağın kenarlarına biraz içeriye doğru koyunuz.
· Biberleri ince ince , maydanozu ince kıyım doğrayınız ve peynir ile karıştırınız. Bu harcı ortadaki boşluklara doldurunuz.
· Topların ve alttaki yuvarlığın kenarlarına yumurta sarısı sürünüz.
· Topların üzerine çörek otu serpiniz.
· 175 derecelik soğuk veya çok ılık fırına veriniz.
· Üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PAPATYA POĞAÇA"