PİLELİ ( KIRMA ) BÖREK
Balkan göçmenlerinin çok sık yaptığı lezizi ve pratik bir börek tarifidir...Bende rahmetli kayınvalidemden öğrendim...Bana göre yapımı en kolay böreklerden bir...Hiç zaman almıyor...Kaymak yoksa,3 adet yufkaya, 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı ya kullanabilirsiniz....Fakat kaymak apayrı bir tat veriyor...
· MALZEMELER:
· 3 adet yufka
· Sosu için:
· 1 adet yumurta
· 1 su bardağı kaymak ( veya çiğ krema)
· 1 su bardağı yoğurt
· 1 tutam tuz
· İç malzemesi için:
· 350 gram böreklik peynir
· YAPILIŞI:
· 1. yufkayı tezgaha serin.
· Yufkanın her yanına peyniri serpiştirin.
· Parmaklarınızın ucuyla yufkayı karşılıklı her iki taraftan pile yapar gibi büzüştürün.
· Bıçak yardımıyla dilimlere kesin.
· Yağlamış fırın tepsisine sık sık yerleştirin.
· Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
· Bir kabın içinde yoğurt, kaymak,tuz ve yumurtayı güzelce çırpın.
· Sosu böreklerin her yanı ıslanacak şekilde üzerine dökün.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PİLELİ ( KIRMA ) BÖREK"