İÇLİ KURABİYE ( COCOSTAR)





 İÇLİ KURABİYE ( COCOSTAR)
Sevgili NİHAL AYHAN bizlerle harika bir kurabiye tarifi paylamışlar. Son yılın en popüler kurabiyesi. Bu tarz kurabiye tarifleri çok beğeniliyor. Süpriz kurabiyede diyebiliriz aslında. Özellikle çocuklar bayılıyorlar :)






 MALZEMELER:
Hamuru için:
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım paket margarin ( Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kakao
2 su bardağından biraz fazla un
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
1 yumurta akı
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı seker
1,5 su bardağı süt
Şerbeti pişirmiyoruz. Şeker eriyinceye kadar güzelce karıştırıyoruz.
ÜZERİ İÇİN:Beyaz çikolata
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerinin tümünü iyice yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde 30 adet kadar parçalara bölüyoruz,
 .Ayrı bir kapta iç malzemeyi hazırlayıp fındık büyüklüğünde toplar hazırlıyoruz.
 Kakaolu hamuru  avucumuzun içinde açıp,
  Hindistan cevizli topları  içine koyup kapatıyoruz, ( İçli köfte gibi.)

Yağlı kağıda dizip önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30 -35 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırın tepsisinden borcama alıp kurabiyeler sıcak şerbet soğuk olacak şekilde üzerine döküyoruz.
Sonra da beyaz çikolatayı benmari usulü eritip üzerini süslüyoruz ve servis tabağına alıyoruz. AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "İÇLİ KURABİYE ( COCOSTAR)"

Back To Top