MUZLU PASTA





 BUGÜN 26 OCAK 2013  VE SEVGİLİ EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ

İyi ki doğdun Sarı kuzum ...


MALZEMELER:
 4 adet yumurta ( Oda sıcaklığında)
4 Türk kahvesi fincanı şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 adet Limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
ayrıca 1 poşet sade toz krem şanti
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı limonata veya şekerli süt
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
3-4 adet muz
ÜZERİ İÇİN: 2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Pandispanyası için:
Yumurta akları ve sarılarını dikkatlice ayıralım. Büyük cam kaba yumurta sarılarını, yine cam bir kaba yumurta aklarını alalım. Yumurta aklarına bir fiske tuz ile mikser yardımıyla kar haline getirene dek çırpalım. 2 Türk kahvesi fincanı şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edelim. Tıpkı beze yapar gibi yapıyoruz. Kıvamı kabı ters çevirdiğimizde akmayacak kıvamda olmalıdır.
Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpalım.
Limon kabuğu rendesi, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpalım.
Un, vanilya ve kabatma tozunu eleyerek yumurta sarılı karışıma ekleyelim ve mikserin düşük devrinde güzelce karıştıralım.
Yumurta aklarını, unlu karışıma ekleyelim ve tahta kaşık veya silikon spatula ile yumurta aklarını fazla söndürmeden alttan üste doğru havalandırarak karıştıralım.
24 cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip,yan duvarları yağlayalm. Harcı kalıba dökelim. Piştiğinde ortası tepe gibi olmaması için tam ortadan başlayarak hamuru hafice yanlara doğru itelim. Kalıbı mutfak tezgahına 1-2 kez vurarak (2 cm. kadar yukarıdan tezgaha bırakma şeklinde), kabarcıklar oluşmasını sağlayalım.
175 derece de önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirelim.
(Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.)
keki fırından çıkardıktan 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarıp, soğumaya bırakalım.
Ara Kreması için;
Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyalım.
Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakalım. Ilınan kremaya toz krem şantiyi ekleyip birkaç dakika çırpalım.


 Soğuyan Pandispanyayı 3 eşit parçaya ayıralım.
Servis tabağına kelepçeli kalıbı tabanı olmadan, 1.parçayı en alta koyun ve limonata ile ıslatalım, üzerine kremanın yarısını yayıp muz dilimlerini sıralayalım. Üzerine yine limonata ile ıslanmış 2. kat pastayı koyalım. kalan kremayı sürelim muz dilimlerini yerleştirelim son 3. parçayıda limonata ile ıslatıp üzerine kapatalım.
Üzerine 2.parçayı koyun ve limonata ile ıslatın, üzerine kremanın geri kalanını yayalım.
Üzerine bir kapak kapatarak, 1 gün buzdolabında bekletelim.Ertesi gün, pastayı kalıptan çıkaralım ve üzerini krem şanti ile kaplayıp, mevsim meyveleriyle süsleyelim. Ben kivi, muz, portakal ve mandalina kullandım. meyvelern üzerine kararmamaları içn tart jölesi sürdüm. AFİYET OLSUN
NOT: Muz yerine dilediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.

0 Komentar untuk "MUZLU PASTA"

Back To Top