İRMİKLİ ETİMEK TATLISI





İRMİKLİ ETİMEK TATLISI
Modası hiç geçmeyen artık klasik olmuş tatlı tariflerinden biridir.Kremasında irmik kullanılması ayrı  bir lezzet katıyor. Diğer   tarifim için tıklayabilirsiniz.

·         MALZEMELER:
·         1 paket tuzsuz etimek
·         KREMA İÇİN:
·         1 litre süt
·         8 yemek kaşığı irmik
·         9- 10 yemek kaşığı toz şeker
·         1 paket vanilya
·         KARAMELİ İÇİN::
·         2 su bardağı toz şeker
·         2 su bardağı su
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 poşet krem şanti
·         1 su bardağı süt
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle krem şantimizi soğuk sütle çırpalım ve buzdolabın normal rafında bekletelim.
·         KARAMELİ İÇİN:
·         Toz şekeri mümkünse teflon bir tencereye koyup, su eklemeden, kısık ateşte arada karıştırarak karamelize edelim. Şeker yarı erimiş, çok koyu olmayan karamel rengine döndüğünde, çok dikkat ederek SICAK suyunu ekleyelim. (Karamel çok koyulaşırsa tadı acılaşabilir.)
·          Yavaş yavaş karıştırarak, kristalleşen şekerin erimesini sağlayalım.
·          2-3 dakika daha kısık ateşte pişirelim ve kare borcama dizilmiş Etimeklerin üzerine dökelim.
·         KREMA İÇİN, tencereye süt,irmik ve şekeri alalım ve muhallebi kıvamında pişirelim,göz göz olduğunda vanilyayı ekleyip altını kapatalım.
·          Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktığında Etimeklerin üzerine yayalım.
·          Kremamız iyice soğuduktan sonra dolaba kaldırdığımız krem şantimizi tatlımızın üzerine sürelim
·          Bol Hindistan cevizi ve ceviz serpelim.
·         Tatlımızı dinlenmesi için bir süreliğine buzdolabında bekletelim.

·         AFİYET OLSUN.
0 Komentar untuk "İRMİKLİ ETİMEK TATLISI"

Back To Top