GALETA UNLU MUSKA BÖREĞİ


 GALETA UNLU MUSKA BÖREĞİ
Yine pratik mi pratik...kabarık mı kabarık... çıtır bir börek tarifim... Sonuç başarılı oldu mu güvenle  sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum ...
Ben 4 adet yufkadan yaptım ama daha az yufka veya daha   çok yufkadan yapabilirsiniz. Sos malzemelerini yufka sayısınca ayarlayabilirsiniz.
 Bu börekte çift yufka kullanıyoruz. Bizim yufkalar oldukça büyük  olduğundan 2 yufkadan 10 adet börek çıkıyor.Mutlaka denemenizi önereceğim bir börek tarifidir.


MALZEMELER:
4 adet yufka
SOSU İÇİN:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
2 su bardağı galeta unu
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
Arzu ettiğiniz bir iç malzeme
YAPILIŞI:


 Bu börekte çift yufka kullanıyoruz.
1. yufkayı tezgaha seriyoruz.


Yufkanın üzerine  süt ve sıvı yağını karıştırıp,yeteri kadar bu sostan sürüyoruz

 Üzerine 2. yufkayı seriyoruz. BU AŞAMADA SOS SÜRMÜYORUZ !


Yufkaları dilediğimiz büyüklüklükte şeritler halinde kesiyoruz. Ben 10 adet şerit kestim.


Şeridin bir ucuna yeteri kadar iç malzemeden koyalım.


Ve muska ( Üçgen)şeklinde sarmaya başlayalım. İç malzemenin üzerinden karşı köşeye üçgen şeklinde katlayalım.


Bir sağ  bir sol olarak yufka bitene kadar sürekli köşelere denk getirerek üçgen şeklinde saralım.


Muska şeklimiz hazırdır.


 Her bir böreği önce artan sosa tamamen bulayalım.


Daha sonra her yanını kaplayacak şekilde galeta ununa bulayalım.


Tepsiye dizelim. Seramik tepsi kullanmıyorsanız tepsiyi yağlayınız.
 Tüm börekleri tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.



Gördüğünüz gibi böreklerimiz harika kabarmışlar.


AFİYETLER OLSUN




0 Komentar untuk " GALETA UNLU MUSKA BÖREĞİ"

Back To Top