SODALI PRATİK ÇITIR BÖREK

 SODALI  PRATİK ÇITIR  BÖREK
Misafirlerime yaptığım nefis böreklerim. İnanın herkes çok beğendi :) Fırından çıktığındaki sıcacık, çıtır çıtır bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.




MALZEMELER:
4 adet yufka
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
50 gr eritilmiş tereyağı veya  margarin
1,5-2 su bardağı galeta unu
1 şişe maden suyu
İÇ MALZEMESİ:
Arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben kıymalı ve patatesli börekler yaptım.
YAPILIŞI:
  Yufkaları tezgaha serelim ve dörde keselim.
 16 adet üçgen yufkamız olacaktır.
  Her bir üçgenin üzerine yumurta fırçası yardımıyla yeteri kadar sıvı yağ sürelim.
  Ve boylamasına ikiye katlayalım
  Geniş  ucuna iç harçtan koyalım ve her iki ucunu hafifçe içe katlayalım.
  Rulo şeklinde (gevşek olarak) saralım.
  Böreğimizi sardık.
  Eritilmiş tereyağı veya margarinin içine kalan sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Böreklerimizin her yanına  bu  yağ karışımından sürelim.( Arkalı önlü.)
  Sonra tamamen maden suyuna
  ve yine tamamen galeta ununa bulayalım.
  Ben böreklerimi Seramitok fırın tepsisinde pişirdiğim için YAĞLAMADAN tepsiye dizdim. En az 2 börekleri buzdolabında bekletelim.
Önceden ısıtılmış 180  derecelik fırında  üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim.
AFİYETLER OLSUN
0 Komentar untuk " SODALI PRATİK ÇITIR BÖREK"

Back To Top