ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ


Benim  yaz ayları için tercih ettiğim hafif bir yemektir. 15 dakikada hazırlanıp servis yapılabilir. Tabii sizler de eğer benim gibi zeytinyağlıları sıcak olarak sevenlerdenseniz :).
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ



MALZEMELER:
1 kilo patlıcan
3-4 adet domates
3-4 adet sivri biber ( Tercihen acı )
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarmısak
yeteri kadar zeytinyağ ve tuz
yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyalım ve kuşbaşı şeklinde doğrayalım. 15 dakika kadar tuzlu suda bekletip, durulayalım. Tenceremize zeytinyağımızı alalım ve yemeklik doğradığımız kuru soğanı hafif pembeleşene değin kavuralım.Sarmısakları ekleyelim. Küçük doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim. Kabukları doğranmış, çekirdek yatakları çıkarılmış domatesimizi  yemeklik doğrayalım ve patlıcanlarla birlikte tenceremize ilave edelim.Pişmeye yakın tuzumuzu ekleyelim.Önce orta hararetli ateşte birkaç dakika pişirdikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Altın kapatmaya yakın ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. AFİYET OLSUN
NOT: Yemeğimize su katmıyoruz, sebzeleri kendi suyu ile pişiriyoruz.


0 Komentar untuk "ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ"

Back To Top