TEKLİ LAZ BÖREĞİ


TEKLİ  LAZ BÖREĞİ
Nefis mi nefis... Hiç tatlı sevmeyenlerin bile beğeneceklerine inandığım bir tarif.

·         MALZEMELER:
·         HAMURU İÇİN:
·          1 çay bardağı süt
·          1 çay bardağı sıvı yağ
·          1 çay bardağı su
·          yarım çay bardağı erimiş tereyağı
·          1 adet yumurta
·          alabildiğince un
·          AÇMAK İÇİN: Buğday nişastası
·          KREMASI İÇİN:
·          4 SU BARDAĞI SÜT
·          12 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
·          2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
·          2 ÇORBA KAŞIĞI UN
·          2 ADET YUMURTA
·          ÜZERİ İÇİN:
·          Erimiş tereyağı ve pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·          Bir kabın içinde, süt, sıvı yağ, su, yumurta ve tereyağını karıştıralım.
·          Azar azar unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·          Hamurumuzun üzerini örterek, yarım saat dinlendirelim.
·          Bu esnada kremamızı yapalım.
·          Bir tencereye, tüm krema malzemelerini koyarak, çırpma teliyle çırparak pürüzsüz bir krema yapalım.  Koyulaşınca altını kapatalım.Ara sıra karıştırarak soğutalım.
·          Hamurdan 50 adet küçük bezeler yapalım.
·          Nişasta ve un karışımı ile çay fincanı tabağı büyüklüğünde açalım.
·          10 ' ar bezeyi üst üste koyup, tek yufka gibi oklavayla açabildiğimiz kadar açalım.
·          Tüm bezeleri de aynı işlemden geçirelim.
·          Yani 5 adet yufkamız olacak.
·          Yufkaları 5 cm eninde şeritler keselim.
·          Uç kısmına kremamızdan koyup, kenarları içe katlayalım ve muska şeklinde saralım.
·          Yağlanmış. tepsiye dizelim.
·          Her bir muskamızın üzerine yeteri kadar erimiş tereyağı döküp, 190 derecede hafif pembeleşene kadar  pişirelim.
·          Fırından çıkıp, soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpelim.
·          NOT: Hamurları üst üste koyarken aralarına nişasta serpmiyoruz.
·          NOT: Böreklerimizi sararken yanları içe katlamazsak kremalar dışarı çıkar.
·          AFİYET OLSUN




0 Komentar untuk "TEKLİ LAZ BÖREĞİ"

Back To Top