YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ



 YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ
Su böreği tadında  ve görüntüsünde harika bir  tarif oldu :) İç malzemeyi zenginleştirmek mümkün.Kıymalı bir iç malzeme veya ıspanaklı, pastırmalı bir iç malzeme ile de nefis oluyor. Eşim bir İtalyan' dan çok daha fazla makarna sevdiğinden mutfağımızda oldukça sık makarna pişiyor :)

·         MALZEMELER:
·         yarım paket ( 250 gr) makarna  (Ben Fiyonk kullandım.)
·         2 adet yufka
·         SOSU İÇİN:
·         2 adet yumurta
·         1 su bardağı süt
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN.
·         1 kase beyaz peynir
·         yarım demet maydanoz
·         YAPILIŞI:
·         Makarnaları tuzlu kaynar suda çok fazla yumuşamalarına izin vermeden haşlayalım ve suyunu süzelim.
·         Bir kasede süt,sıvı yağ ve yumurtaları güzelce çırpalım.Ve makarna ile karıştıralım ( Bu sostan üzerine sürmek için 1 çay bardağı ayıralım.)
·         Maydanozu ince kıyım doğrayıp, peynir ile karıştıralım.
·         Ben  Seramitok  fırın tepsisi kullandığımdan YAĞLAMADAN , başka bir tepsi kullanacaksanız yağlayanız. (Kare büyük borcam ölçüsünde.) ilk yufkayı  uç kısımları  dışarıda kalacak şekilde tepsiye yayalım.
·         Üzerine haşladığımız makarnanın yarısını dökelim ve eşit biçimde yayalım.
·         İç malzemeyi makarnanın üstüne serpelim.
·         Ve kalan diğer makarnayı iç malzemenin üzerine koyalım.
·         2. yufkayı makarnanın üzerine hafif pile yaparak tepsi ölçüsüne göre sığdıralım.
·         Tepsinin dışında kalan yufkayı da düzgün bir biçimde önce yan kısımları tepsinin  üzerine doğru katlayalım.
·         Diğer kenarları da katlayarak  üzerini tamamen kapatalım.
·         Ayırdığımız sosu yufkanın üzerine sürelim.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
·         Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN












AFİYETLER OLSUN

0 Komentar untuk "YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ"

Back To Top