TANDIR BÖREĞİ




TANDIR BÖREĞİ
Kıyır kıyır nefis bir tat

·              MALZEMELER:
·              Hamuru için:
·              2 su bardağı süt
·              yarım paket yaş maya
·              1 yemek kaşığı sıvı yağ
·              1,5 tatlı kaşığı tuz
·               alabildiği kadar un
·               ARASI İÇİN:
·               250 gr tereyağı veya margarin
·               yarım su bardağı tahin
·               İÇ MALZEMESİ:
·               300 gr kıyma
·               2 adet kuru soğan
·               2 yemek kaşığı sıvı yağ
·               tuz- karabiber- pul biber
·               ÜZERİ İÇİN:
·               1 yumurta sarısı
·                yemek kaşığı sıvı yağ
·                bol susam
·               YAPILIŞI:
·                Hamur malzemelerini güzelce karıştıralım ve alabildiğince un ile kulak memesi kıvamında bir                hamur yoğuralım. Hamurumuzu ikiye bölelim.
·               İlk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açalım ve üzerine erimiş tereyağı ile tahini sürelim.
·               Hamurun tam ortasına bir servis tabağı koyalım ve hamuru 8 eşit üçgene keselim ve her parçayı          tabağa doğru kaldırarak katlayalım.
·               Diğer hamura da aynı işlemi uygulayalım.
·               Yağın donması için buzdolabının normal rafına kaldıralım.
·                Bu arada iç malzemesini hazırlayalım
·                Soğanları yemeklik doğrayalım ve az sıvı yağda pembeleştirelim
·                Kıymayı ekleyelim ve kıyma suyunu çekene değin kavuralım,baharatları ekleyelim.
·                Hamurumuz dolaptan çıkaralım.
·                İlk hamurumu tepsimizin büyüklüğünde açalım ve yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
·                Üzerine kıymalı iç malzememizi serpelim.
·                Diğer yufkayı da aynı tepsi büyüklüğünde açalım ve üzerlerine serelim
·                Sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim ve bolca susam serpelim
·                Isınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
·                AFİYET OLSUN
·                NOT: Hamuru hiç MAYALANDIRMIYORUZ, mayalanırsa katlar oluşmaz ve normal poğaça         hamuru   gibi olur.
·                NOT: Maya kullanmak istemezseniz 1 paket kabartma tozu da kullanabilirsiniz
·                NOT: Ben bu börekte en çok kıymalı harcı yakıştırdım ama dilediğiniz bir iç malzemeyi                       kullanabilirsiniz
0 Komentar untuk "TANDIR BÖREĞİ"

Back To Top