ETLİ DOMATES DOLMASI




ETLİ DOMATES DOLMASI
Yaz geldi ve taze yaz sebzeleriyle dolmalar yapmaya başlıyoruz..Bu dolma içini her türlü dolmada kullanabilirsiniz...Yanında Yoğurtlu Semizotu Salatası ile nefis oldu...


·          MALZEMELER:
·          10-12 adet orta boy domates
·          300 gr. kıyma
·          1 su bardağı pirinç
·          1 adet kuru soğan
·          Yarım demet maydanoz
·          yarım demet dere otu
·          1 yemek  kaşığı domates salçası
·          1 Türk kahvesi  fincan sıvı yağ
·          Tuz, karabiber, kırmız biber, kimyon
·          SOSU İÇİN:
·          1 yemek  kaşığı domates salçası
·          1 yemek kaşığı tereyağı
·          su
·          YAPILIŞI:
·          Domatesleri güzelce yıkayın.Sap kısımlarından yarım santim kalınlıkla kesin ve içlerini bıçak yardımıyla oyun.
·         Bir kabın içine kıyma ince kıyım doğranmış soğan,maydanoz ve dereotu , yıkayıp süzülmüş pirinç, sıvı yağı ,salça ,baharatlar ve domateslerin içinden çıkanları minik doğrayıp ekleyin. Güzelce yoğurup,dolma içini hazırlayın.
·         İç malzemeyi domateslerin içine çok bastırmadan koyun.
·         Domateslerin üzerine kapaklarını kapatın.
·         Tereyağını eritin ve hafifçe salçayı kavurup yeteri kadar su, tuz ilave edip kaynatın.
·         Sosu dolmaların üzerine dökün. (Su miktarı dolmaların yarısına kadar gelmelidir, üzerini geçmesin.
·         Dolmaların üzerine 1 tabak kapatın. ve tencerenin kapağını örtün.
·         Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte  pişirin.
·         Yanında sade veya sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis yapın.

·         AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk "ETLİ DOMATES DOLMASI"

Back To Top