KABAK KAYGANASI


KABAK KAYGANASI
Oldukça lezzetli ve kızartma olmamasından dolayı daha sağlıklı ve hafif bir tarif....Kaygana harcını hazırladığınızda hemen pişirin.. Rendelenmiş kabak bekledikçe suyunu salar ve daha fazla un ister...


·         MALZEMELER:
·         2 adet kabak
·         3 adet yumurta
·         2 su bardağı süt
·         100 gr beyaz peynir
·         Bir tutam maydanoz
·         Bir tutam dereotu
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         Tuz- Karabiber
·         2,5 su bardağı un
·         YAPILIŞI:
·         Çukur bir kabın içine süt,sıvı yağ,yumurta,ufalanmış peyniri alın.
·         Üzerine rendenin kalın tarafıyla kabakları rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyım doğrayın.
·         Un,kabartma tozu ve baharatları ilave edip kaşıkla karıştırın.(Gerekirse un ekleyin).
·         Teflon tavaya çok az sıvı yağ alın ve yağ ısınınca 1 kepçe kaygana harcını tavaya döküp çay fincanı tabağından daha büyük olacak şekilde tavaya yayın.
·         Önlü arkalı pişirin.
·         Sıcak veya ılık servis yapın.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KABAK KAYGANASI"

Back To Top