HAŞHAŞLI ÇÖREK


HAŞHAŞLI ÇÖREK
Sevgili Gözde Özergen Akkaya'ya tarif ve yapım aşamalarını ayrıntılarıyla fotoğraflayıp bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...













·         MALZEMELER:
·         2 çay bardağı süt
·         100 gr tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
·         1 adet yumurta
·         1 tatlı kaşlığı kuru maya
·         1 çay kasığı tuz
·         yarım  çay bardağı şeker
·         Aldığı kadar un
·         Hamura sürmek için;
·         3 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
·         arzunuza göre şeker
·         Haşhaşı sürülebilir kıvama getirecek kadar zeytinyağı (Sıvı yağ)
·         YAPILIŞI:
·         Un haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
·         Unu da ekleyip yumuşacık bir hamur  yoğurun.
·         Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
·         Mayalanan hamuru merdane yardımı ile  yarım açın . (Ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor)
·         Hamurun yer yerine gelecek şekilde  haşhaşlı karışımdan sürün.üzerine arzunuza göre şekeri dökün ve hamuru rulo yapın.
·         Dilimleri tepsiye aralıklı olarak dizin.
·         Tepside mayalanan çörekleri 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin...
0 Komentar untuk "HAŞHAŞLI ÇÖREK"

Back To Top