GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA




GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA
Üzeri çıtır, içi kıyır kıyır bir poğaça tarifi...Kıymalı harç bu tarife çok yakışıyor...Fırından çıkar çıkmaz çay ve keyifli sohbet eşliğinde  pencereden  yağan yağmuru izlerken evin rahatlığı ve huzuru hiç bir yerde yok diye düşündük...Ağzımızın tadı hiç bozulmasın..Afiyetler olsun....

·         MALZEMELER:
·         1 adet yumurta ( sarısı içine akı üzerne)
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 su bardağı yoğurt
·         1 paket kabartma tozu
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         alabildiği kadar un(3,5- 4 su bardağı kadar)
·         İçi için:
·         250 gr kıyma
·         2 adet kuru soğan
·         2 yemek kaşığı sıvı yağ
·         tuz
·         karabiber
·         arzuya göre maydanoz
·         Üzeri çin:
·        yumurta akı
·         galeta unu
·         YAPILIŞI:
·         Bir tavaya sıvı yağı alın ve ince kıyım doğranmış soğanları kavurun ve kıymayı ekleyin.
·         Kıyma suyunu çekinceye kadar eze eze karıştırarak kavurmaya devam edin.
·         Tuz ve karabiber ile tatlandırın. ( Arzu ederseniz bir tutam ince kıyım maydanoz ekleyebilirsiniz).
·         Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısını alıp karıştırın.
·         Azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyin ve kulak  memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
·         Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
·         Avucunuzun için hamuru açın ve yeteri kadar iç malzemeden koyup  tüm uçları ortada toplayıp kapatın ve yuvarlayın.
·         Üst kısmını çırpılmış yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayın.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

·         AFİYET OLSUN




0 Komentar untuk "GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA"

Back To Top