PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı)




PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı)
Sevgili Yunus Emre Akkor ' un Osmanlı Mutfağı adlı kitabından yaptığım mis gibi bir çorba...

         Pirinç Osmanlı Mutfağında birçok çorba dolma pilav,yemek ve tatlılarda kullanılırdı.15. ve 16. yüzyılda pirinçle yapılan birçok tarife rastlanmıştır.


·         MALZEMELER:
·         7 su bardağı et suyu
·         1 çay bardağıpirinç
·         2 adet domates
·         1/4 bağ maydanoz
·         1 adet limon
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         1 çay kaşığı pul biber
·         1 çay kaşığı karabiber
·         1 çay kaşığı  tuz
·         YAPILIŞI:
·         Et suyunu bir tencereye alın ve pirinci ilave ederek kaynatın.
·         Pirinçler iyice açılana kadar pişirmeye devam edin.
·         Başka bir tavada tereyağını eritin
·         İçine domatesleri rendeleyin ve biraz kavurun.
·         Daha sonra üzerine pirincin suyundan 2 fincan kadar ekleyin ve pişmeye bırakın.
·         Pişen sosun içine baharatları ilave ederek pirincin üzerine boşaltın.
·         İki dakika daha daha kaynattıktan sonra kaselere alın.
·         Üzerine limon suyu ve kıyılmış maydanoz dökerek servis yapın.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı)"

Back To Top