PROFİTEROL




PROFİTEROL
Evde Profiterol Nasıl Yapılır?

Profiterol yapımı bazılarına  biraz meşşakatli gelir...Aslında bir kaç defa denediğinizde püf noktalarını keşfettiğinizde zor gelmiyor....Ben misafirim  geleceği zaman bir gün önceden hamurunu yapıp pişiriyorum...Ertesi gün kremalarını hazırlıyorum...Hamurun başarılı olması için yumurtaların hamura tek tek iyice yedirilmesİ gerekir....Hamurun üzerinde  yumurta kalıntısı görülmemelidir....Hamuru kabartan yumurtadır...Pişirme esnası da çok önemlidir...Sıcak fırına verin...Pişerken fırın kapağını hiç açmayın, sönerler...Benim fırınımda 180 derecede 30 dakikada pişiyor... Ben kremayı evde kendim hazırlıyorum ama arzu edenler  beyaz krema ve  çikolata sosunu hazır kullanabilirler...Afiyetler olsun...

Çok daha  pratik   bir Profiterol tarifi isterseniz orijinal Profiterol tadını aratmayan
Etimekli Profiterol tarifimi görmek için burayı tıklayabilirsiniz.

·         HAMUR MALZEMESİ:
·         1,5 su bardağı un
·         1,5 su bardağı sıcak su
·         100 gr tereyağı veya margarin
·         4 adet yumurta
·         1 fiske tuz
·         1 tatlı kaşığı toz şeker
·         2 damla limon suyu

·         BEYAZ KREMA MALZEMESİ:
·         2,5 su bardağı süt
·         4 çorba kaşığı un
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 adet yumurta sarısı
·         1 paket vanilya

·         ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
·         2,5 su bardağı süt
·         80 gr bitter çikolata
·         2,5 çay bardağı toz şeker
·         2,5 çorba kaşığı silme un
·         4 çorba kaşığı kakao
·         1,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
·         2 çorba kaşığı zeytinyağı
·         YAPILIŞI:


·         Sıcak suyu tencereye alıp,yağı, tuzu, şekeri ve limon suyunu ilave ederek kaynatın.


 ·         Elenmiş unu da ekleyip kısık ateşte ve tahta kaşıkla karıştırarak eze eze pişirin.


·         Tüm suyu çekip helva kıvamına gelince ocaktan indirip soğutun.


·         Soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kırıp, yedirin.( Ben   mikserin hamur yoğurma aparatını kullanıyorum. Kaşık yardımıyla da yumurtaları hamura yedirebilirsiniz.).



 · 


·         Sıkma torbası veya tatlı kaşığı yuvarlak şekli vererek ,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.



·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, fırın kapağını hiç açmadan pembeleşinceye kadar pişirin.(Üzeri biraz kurulamalı).




·         BEYAZ KREMA İÇİN, tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, soğutun.
·         Mikserle iyice çırpın. (Krema soğurken kabuk bağlıyor. Bu yüzden ara ara kremayı karıştırın).


·         ÇİKOLATA SOSU İÇİN
·         Malzemelerin tümünü orta hararetli ateşte pişirin ve altını kapatıp sıcakken  çikolatayı ekleyip karıştırın


·         Görüldüğü gibi çok güzel kabarıp piştiler.



      ·         Profiterollerin içini, sıkma torbası veya çay kaşığı yardımıyla önce beyaz krema ile doldurun.
·         Servis esnasında Profiterollerin üzerine çikolata sosunu dökün.
·         NOT:Profiterol pişerken fırın kapağı hiç açılmamalıdır; yoksa sönerler.

AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PROFİTEROL"

Back To Top