KABAKLI PEYNİRLİ KEK



KABAKLI PEYNİRLİ KEK
Tuzlu kek Nasıl yapılır?
Çay saatleri için sebzeli nefis bir kek tarifi...Artan peyniri  bu şekilde de değerlendirebilirsiniz...Püf noktası; kabağı önceden rendelemeyiniz sulanır !..Kek harcını hazırladıktan sonra kabağı hemen içine rendeleyiniz...




·         MALZEMELER:
·         3 adet yumurta
·         2 çay bardağıyoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         2,5 su bardağı un
·         1 paket kabartma tozu
·        tuz
·         1 adet orta boy kabak
·         yarım demet dereotu
·         1 su bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
·         1 tatlı kaşığı kuru nane
·         YAPILIŞI:
·         Bir kabın içinde yumurtaları köpürünceye kadar çırpın.
·         Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
·         Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.( Ben tuzu 1 silme tatlı kaşığı kullandım...peynirin tuz oranına göre tuz ekleyiniz).
·         Kek harcının üzerine ufalanmış peynir,kuru nane, ince kıyım doğranmış dereotu, kabağı ise rendenin kalın tarafı ile rendeleyip harca ekleyin ve kaşıkla karıştırın. (Gerekirse çok az un ekleyebilirsiniz.Cıvık bir hamur olmasın).
·         Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
·         Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarıp içi çekinceye kadar pişirin.
·         AFİYET OLSUN




0 Komentar untuk "KABAKLI PEYNİRLİ KEK"

Back To Top