BOŞNAK MANTISI



BOŞNAK MANTISI
Balkan mutfağından nefis bir tarif...kalan mantıları sabah kahvaltısın da dahi yiyebilirsiniz...Muhteşem oluyor...
Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz....Ellerinize sağlık...

         MALZEMELER:
·         5 su bardağı un
·         2 su bardağı ılık su
·         2 yemek kaşığısıvı yağ 
·         3 çay kaşığı tuz
·         İÇİ İÇİN:
·         yarım kilo kıyma,
·         1 adet büyük soğan
·         nane
·         karabiber
·         pul biber
·         tuz
·         Üzeri için:
·         Yoğurt
·         3-4 diş sarımsak
·         tuz
         YAPILIŞI:
·         Hamuru yoğurun.
·         5 bezeye bölüp unla servis tabağı büyüklüğünde tek tek açın.
·         Yağlı bir tepsiye ilk yufkayı koyup üzerini bolca sıvıyağ ile yağlayın.
·         Diğer hamurları da bu şekilde yapıp üst üste dizin.
·         En üstüne yağ sürüp 10-15 dk bekletin.
·         İçi için,kıymanın içine soğanı rendeleyin ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
·         Hamurların uçlarını aynı hizaya getirip 5 katın kenarlarını birleştirin.Tek parça hamur elde ediyoruz.
·         Çarşaf böreği yapar gibi hamuru çekerek açabildiğiniz kadar açın.
·         İri kare parçalar keserek normal mantıdan daha fazla iç koyup bohça gibi uçlarını birleştirip kapatın.
·         Ters çevirip yağlanmış fırın  tepsisine  dizin.Üzerini hafif yağlayın
·         Önceden ısıtılmış 175 derecede üzeri kızarıncaya  kadar pişirin.
·         İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
·         Arzuya göre pul biber ve tereyağıyla sos yapıp servis edin.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BOŞNAK MANTISI"

Back To Top