FIRINDA KAŞARLI PATATES PÜRESİ



FIRINDA KAŞARLI PATATES PÜRESİ
Et yemeklerinin yanına patatesten daha çok yakışan bir sebze yok bana göre.... Fırında kaşarlı patates püresi tek başına dahi muhteşem oluyor....Misafirlerime sıkça yaptığım bir tariftir...Aynı tarifi kaşar peyniri kullanmadan ve fırına vermeden de yapabilirsiniz..Arzu ederseniz içine mink bir parça muskat rendeleye bilirsiniz

·         MALZEMELER:
·         6-7 adet patates
·         1 su bardağı süt
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         tuz
·         karabiber
·         Üzeri için:
·         200 gr kaşar peyniri rendesi
·         YAPILIŞI:
·         Patatesi güzelce yıkayın ve kabuklarıyla birlikte haşlayın.( Veya kabuklarını soyup haşlayın).
·         Haşlanan patatesi sıcakken kabuklarını soyun ve patates ezici veya çatal yardımıyla ezin.
·         Bir tencereye ezilmiş patates,süt,tereyağı ve baharatları alın,kısık ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.(Patatesin cinsine göre biraz daha süt ekleyebilirsiniz).
·         Orta boy bir fırın kabını yağlayın ve püreyi içine yayın.Üstünü düzeltin.
·         Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peynir eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
·         Sıcak servis yapın.
·         AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "FIRINDA KAŞARLI PATATES PÜRESİ"

Back To Top