YUFKA ÇANAĞINDA RUS SALATASI



YUFKA ÇANAĞINDA RUS SALATASI
Sunum için yufka çanakları çok şık oldu...Bu çanakların içine Rus salatası, Patates Salatası, Kısır vs. koyup servis yapabilirsiniz...Yalnız dikkat edilecek konu yufka çanaklarının yumuşamamaları için servis esnasında içlerine salataları koymanızdır!
Ben Rus salatasında yoğurt kullanıyorum...Bana yoğurtlu daha hafif geliyor...Arzu ederseniz yalnızca mayonez kullanabilirsiniz...Yine Rus Salatasının içine  salam, yumurta  ekleyebilirsiniz...

·         MALZEMELER:
·         1 adet yufka
·         6 adet orta boy patates
·         3-4  adet havuç
·         1 küçük kutu konserve bezelye veya 1 su bardağı haşlanmış bezelye
·         1 su bardağıkornişon
·         1,5 2 su bardağı yoğurt (Susuz yoğurt tercihen)
·         2- 3 yemek kaşığı mayonez
·         Kızartmak için:
·         sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Patatesleri dağıtmadan haşlayın.Patatesler soğuduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
·         Havuçları da tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp haşlayın.
·         Kornişonları küçük küçük doğrayın.
·         Bezelyeyi konserve kullanacaksanız  suyun altından geçirip süzün.
·         Tüm sebzeleri geniş bir kapta karıştırın.
·         Ayrı bir kabın içersinde yoğurt, mayonez ve tuzu da karıştırıp sebzelere ekleyip ezmeden karıştırın.
·         Yufkaları bir çorba kasesi ile kesin.
·         Derin bir tencereye sıvı yağı alın ve kızdırın..
·         Yufkayı tencereye koyar koymaz hemen ortasına  kepçenin arka kısmıyla bastırın ..kepçenin şeklini alması için kızarıncaya kadar  bekleyin..zaten çok çabuk kızarıyor.
·         Kızaranları havlu kağıt serili tabağa alın ve fazla yağını alın.
·         Servis esnasında çanakların içine rus salatasını paylaştırın.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "YUFKA ÇANAĞINDA RUS SALATASI"

Back To Top