ISPANAKLI KREP


 ISPANAKLI KREP
Ben ince krepler yapmayı tercih ederim... o yüzden de harcı koyu yapmam..tavaya da harcı ince dökmeye çalışırım....ıspanak kullanmadan da aynı tarifi sade olarak yapabilirsiniz....26 cm lik teflon tava kullandım 10 adet kreplerim oldu...
  MALZEMELER:
·         Bir tutam ıspanak yaprağı ( 10 yaprak kadar)
·         yarım çay bardağısu
·         2  adet yumurta
·         2 su  bardağı süt
·         1,5 su bardağı un
·         1 çay kaşığı kabartma tozu
·         tuz
·         İçi için:
·         Krem peynir
·         közlenmiş kırmızı biber
·         pişirmek için:
·         sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Ispanak yapraklarını yarım çay bardağı su ile blender yardımıyla  püre kıvamı alıncaya kadar çekin.( Arzu ederseniz ıspanak yapraklarını çok az suda haşlayıp blenderdan geçirebilirsiniz).
Çukur bir kasenin ine süt, yumurta,ıspanak püresi,un, tuz ve kabartma tozunu koyup güzelce çırpın. Kıvamı boza kıvamında olmalıdır.( Gerekirse çok az daha un ekleyebilirsiniz).
·         Tercihen teflon tavaya çok az sıvı yağ alın.Orta hararetli ateşte yağı ısıtın. Harçtan birer  kepçe tavaya  alın ve kepçenin  arka kısmıyla tavaya yayın.( Veya size  en pratik gelen şekilde).
·         Krep göz göz olunca tavayı sallayın,krep yerinden oynuyorsa o yüzü pişmiştir. Spatula yardımıyla çevirin ve diğer yüzünü pişirin.
·         Harç bitene kadar bu işlemi uygulayın.
·         Kreplerin içine ben krem peynir sürdüm ve bir ucuna közlenmiş biber sıralayıp sıkı bir rulo sardım.Dilimleyerek servis yaptım. Arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyi kullanabilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "ISPANAKLI KREP"

Back To Top