KABAKLI BÖREK


KABAKLI BÖREK NASIL YAPILIR
KABAKLI BÖREK TARİFİ
KABAKLI BÖREK
Ben kabaklı börek tariflerini çok severim...  Kabaklı tarifler bana çok hafif geliyor...Sosunda tereyağı kullanmak istemezseniz 1 çay bardağı sıvı yağ kullanabilirsiniz...İsterseniz 1 adet yufkayı  4'e keserek küçük gül böreği şeklinde sarabilirsiniz...

  • MALZEMELER:
  • 4 adet  yufka
  • Sosu için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • İç harcı için
  •  4 adet  kabak
  • bir parça böreklik peynir
  • yarım demet  dereotu
  • karabiber
  • tuz
  • üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • haşhaş tohumu
  • YAPILIŞI:
  • Yufkaları ikiye kesin. ( 8 adet yarım parça elde ediyoruz).
  • Kabakları yıkayın, üzerini kazıyıp  rendeleyip suyunu sıkın ve   karıştırma kabına alın.
  • Ufalanmış peynir, ince kıyım doğranmış dereotu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Sosu için, tereyağını eritin. Çukur bir kabın içine süt, eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ekleyip çırpın.
  • Sırayla yufkaları sarmaya başlayın. Her bir yufkanın üzerine yeteri kadar sostan sürün.
  • Yufkanın kesik tarafının ucuna boydan boya yeteri kadar iç malzemeden koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Rulonun bir ucunu hafif içeri katlayarak kendi etrafında sarıp gül şeklinde sarın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  • Sıvı yağ ve yumurta sarısını çırpıp böreklerin üzerine bolca sürün.
  • Üstüne  haşhaş tohumu serpin. ( Veya susam veya çörek otu serpebilirsiniz).
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN  

0 Komentar untuk "KABAKLI BÖREK"

Back To Top