OTLU POĞAÇA


OTLU POĞAÇA
OTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR?
KARBONATLI POĞAÇA
Dikkat çok tehlikeli bir poğaça tarifi!  Fırından çıkardığınız anda tüm tepsiyi bitirebilirsiniz...o kadar yani 
Pişerken evi mis gibi bir koku kaplıyor.. Hani küçükken okuldan eve geldiğimizde anne eli değmiş poğaçalar gibi...
Bu muhteşem poğaçanın tarifi ise Sevgili Gülhan Kara'dan...Ellerinize sağlık....Teşekkür ederim...


  MALZEMELER:
·         aldığı kadar un (3 su bardağı civarında)
·         50 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 adet yumurta
·         3 çorba kaşığı yoğurt
·         1 tatlı kaşığı karbonat
·         tuz
·         İç malzemesi için:
·         3-4 dal taze nane-maydanozdereoturoka
·         100 gr sert peynir
·         Üzeri için:
·         yumurta sarısı
·         YAPILIŞI:
·         Hamur malzemelerini güzelce yoğurun.
·         İnce kıyım doğranmış yeşilliklerle peyniri karıştırın.
·         Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
·         Bezeyi merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğüne yakın bir büyüklükte açın. Ortasına iç malzemeden yeteri kadar koyun ve pide şekli verin.
·         Veya dilediğiniz herhangi bir şekli verebilirsiniz.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıklar dizin.
·         Üzerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre susam serpin.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
NOT: Ben iç malzemeye peynir, dereotu,maydanoz ve taze soğan kullandım


·         AFİYET OLSUN



0 Komentar untuk "OTLU POĞAÇA"

Back To Top