PASTANE POĞAÇASI

PASTANE POPĞAÇASI NASIL YAPILIR
PASTANE POĞAÇASI TARİFİ
PASTANE POĞAÇASI
Artık pasteneden poğaça almaya son :) Evde pastane poğaçası yapmak çok kolay... Ben bu kez mahlep kullanmadım ama arzu ederseniz 1 çay kaşığı dolusu mahlep kullanabilirsiniz...Pişerken buram buram mis gibi kokan poğaçalar...Üzerlerini nar gibi kızarıncaya kadar pişirmenizi öneririm...Beyaz veya pembe renkte bırakmayınız...

  • MALZEMELER:
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta ( Bir sarısı üste sürülecek)
  • 1 paket yaş maya ( 42 gr)
  • 1çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5,5-6 su bardağı un
  • İÇ HARCI İÇİN:
  • peynir ( Veya kıymalı veya patatesli bir iç malzeme)
  • YAPILIŞI:
  • Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Unun üzerine tuz ve şekeri serpin.
  • Havuzun içine  ılık su, ılık süt  ve yaş mayayı alın, ,maya eriyinceye kadar karıştırın.
  • Tereyağı ve  yumurtayı ekleyin.
  • Yavaş yavaş yandaki unları ortaya doğru alarak hamuru yoğurmaya başlayın
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp  ılık bir ortamda mayalandırın.
  • Mayalanan  1-2 kez daha yoğurup gazını alın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. 

  • Mayalanan  hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. .(Bu ölçülerden 23 adet kadar çıkıyor).
 Bezeleri elinizle bastırarak açın


 Ve elinizin  kenarıyla ortasına bastırarak çukur oluşturun.



  • Oluşan bu çukura yeteri kadar iç malzemeden  koyun

  •  İkiye katlayın.
 Ve yine elinizin kenarıyla uç kısımdan biraz içeriye doğru bastırarak çukurlaştırın.

 Önden dudak şeklinde görünüyor.

 Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.


  • Üzerine bolca yumurta sarısı sürün.


  • Üzerine çatalla boydan boya çizikler atarak dekor verin.
  • 10 dakika daha tepside mayalandırın




  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

  • AFİYETLER OLSUN
0 Komentar untuk "PASTANE POĞAÇASI"

Back To Top