BENİM ÜZÜMLÜ KURABİYEM
Katı yağ yerine sıvı yağ tercih edenler için güzel ve leziz bir kurabiye tarifidir. Bu kurabiye 1 hafta dahi kalsa bayatlamaz. Hatta tadı daha da güzel olur :)
· MALZEMELER:
· 1 su bardağı toz şeker
· 2 yumurta (1 sarısı üste sürülecek)
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 su bardağı kuru üzüm
· 1 çay bardağı dövülmüş ceviz (Eğer elinizde yoksa koymayabilirsiniz.)
· 1 paket kabarma tozu
· 1 paket vanilya
· 1 portakal kabuğu rendesi
· arzuya göre ,yarım portakal suyu
· alabildiği kadar un
· YAPILIŞI:
· Karıştırma kabımıza yumurtamızı, şekerimizi koyup, güzelce karıştıralım.
· Sıvı yağ,portakal suyu,portakal kabuğu rendesi ve vanilyatı da ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
· Üzüm ve cevizimizi katalım.
· Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
· Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
· .Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayalım.
· Hamurumuzu eğer kalıplar yardımıyla şekillendireceksek merdane ile çok ince olmaması kaydıyla hamurumuzu açalım.
· Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla dekor yapalım.
· Arzu ederseniz üzerine dövülmüş ceviz koyabilirsiniz.
· 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BENİM ÜZÜMLÜ KURABİYEM"