KURU İNCİR- KURU KAYISI TATLISI
Söze hiç gerek yok, tadından konuşulmuyor...
MALZEMELER:
· 1 kg kuru incir
· 250- 300 gr ceviz
· 2 su bardağı su
· 2 su bardağı şeker
· ÜZERİ İÇİN: 150 gr kaymak
· YAPILIŞI:
· İncirleri ılık suyun içinde yarım saat bekletip, yıkayın.
· Sap kısımlarını kesip, içini genişletip, ceviz koyun
· Açık kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
· Şeker ve suyu karıştırıp, incirlerin üzerine dökün.
· Ocakta bir süre pişirdikten sonra, sıcak fırına verin.
· Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
· KAYISI TATLISI
· MALZEMELER:
· yarım kilo kuru kayısı
· yarım litre su
· 250 gr toz şeker
· 1 su bardağı çiğ badem
· 200 gr kaymak
· yarım çay bardağı toz antep fıstığı
· YAPILIŞI:
· Kayısıları yarım saat suda bekletin.
· Başka bir tencerede şekeri ve suyu kaynatıp, orta kıvamda bir şerbet hazırlayın.
· Kayısıları şerbete ilave edip, orta ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirip, soğutun.
· Bademleri haşlayıp, kabuklarını soyun.
· Kayısıları şerbetten çıkarıp, içlerine birer tane badem koyun.
· 1 çay kaşığı kadar kaymağı kayısının ağzı açık kısmına denk gelecek şekilde koyup, kaymaklı kısmı antep fıstığına bulayalım.
· Servis tabaklarına dizelim.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " KURU İNCİR- KURU KAYISI TATLISI"