FIRINDA KAŞARLI PATATES PÜRESİ
Patates benim olmazsa olmazımdır... Özellikle patates kızartması için ölürüm :) Patatesi yemeklerde, hamur işlerinde, salatalarda , közde, kumpir olarak ve güzellik için kullanırım...Et yemeklerinin yanına patates püresi çok yakışır ve de çok severim... Hatta pürenin yanında kornişon turşu iyi bir ikilidir bana göre...Fırın kabında kaşarlı püreyi sıkça yaparım... Bu defa tekli kalıplarda yaptım... Sunumu çok şık oldu... Arzu ederseniz püreyi krema torbasına koyup da şekillendirebilirsiniz...
· 5- 6 adet orta boy patates
· 1 adet yumurta sarısı
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 100 gr kaşar
· ÜZERİ İÇİN:
· 1 adet yumurta sarısı
· YAPILIŞI:
· Patatesleri haşlayalım ve sıcakken pütürlük bırakmadan ezelim.
· Ezdiğimiz patatesin içine sıcakken kaşar rendesi, yumurta sarılarını ekleyip, yağı, tuz ve karabiberle tatlandıralım.
· Ezerek karıştıralım.
· Güzel bir püre kıvamında olmalıdır.
· Lütfen şekillendirmeden önce tadına tuzunu bakınız.
· Yağlanmış fırın kabına kalıpları yerleştirip, içlerine püreden kaşık yardımıyla dolduralım
· Kalıpları çıkaralım. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
· Ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
· Sıcak servis yapalım.
· AFİYETLER OLSUN
0 Komentar untuk "FIRINDA KAŞARLI PATATES PÜRESİ"