PORTAKALLI BİSKÜVİ
Yapımı pratik ve hafif bir tat...
· MALZEMELER:
· 2 adet yumurta
· 2 su bardağı portakal suyu
· 2 yemek kaşığı nişasta
· 1 portakal kabuğu rendesi
· 1 su bardağı su
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 paket pötibör bisküvi ( Sade veya kakaolu)
· YAPILIŞI:
· Tencereye portakal suyu, yumurta, su, nişasta, şeker ve portakal kabuğu rendesini koyalım.
· Çırpma teliyle iyice çırpalım.
· Daha sonra orta hararetli ateşte koyulaşıp göz göz olana dek pişirelim.
· Ben orta büyüklükte kelepçeli kalıp kullandım.
· Kalıba bisküvilerin yarısını dizelin
· Portakal sosunun ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip, sosun yarısını bisküvilerin üzerine dökelim.
· Tekrar kalan bisküvileri dizelim.
· Kalan sosu üzerine dökelm.
· Ilınınca buzdolabında soğuyana dek beklettelim.
· Servis yaparken parça çikolata, pirinç antep fıstığı ve çilek ile süsledim
· Hafif bir tatlı oldu.
· AFİYET OLSUN
· NOT: Arzu ederseniz portakal suyu yerine limon suyu kullanabilirsiniz.
0 Komentar untuk " PORTAKALLI BİSKÜVİ"