LİMONLU KEK
Tereyağlı Limonlu kekimiz, aynı pastane keki gibi...
· MALZEMELER:
· 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
· 4 adet yumurta
· 1,5 su bardağı şeker (200 gr)
· 1 limon kabuğu rendesi
· 1 su bardağı süt (140 ml)
· 2 yemek kaşığı limon suyu
· 2 su bardağı un (250 gr)
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· Damla çikolata (isteğe bağlı)
· YAPILIŞI:
· Tereyağı ve yumurtaları çırpalım
· Şeker ve limon kabuğu rendesini de ilave edip 5 dakika daha çırpalım.
· Sütün içine limon suyunu ilave edelim
· Başka bir kase de un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım
· Karışıma limonlu sütü katın
· Unu da azar azar tel çırpıcıyla karıştırarak ekleyelim
· Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kalıba dökelim.
· 185 derecelik fırında pişirelim.
· Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkaralım
· Soğuyunca dilimleyip servis yapalım.
· AFİYETLER OLSUN
0 Komentar untuk " LİMONLU KEK"