BİBER TURŞUSU
Sevgili SEMA ÖZDAMAR'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
· MALZEMELER:
· 750 gr biber
· 2-3 diş sarımsak
· 1 çay bardağı sirke
· bir yemek kaşığı tepeleme tuz
· alabildiğince su
· YAPILIŞI:
· Ben bahçemden topladığım biberleri kullandım. Fotoğrafta görünen şişelerde turşuyu hazırladım,mutfakta çok şık duruyorlar.
· Biberleri yıkayalım ve doğrayalım.
· Şişelerin içine biberleri yerleştirelim.
· Sarımsak, sirke, tuz ve yeteri kadar suyu üzerlerine ilave edelim.
· Şişeyi çalkalayalım ve turşunun suyunu tadalım.
· Damağımıza tuz ve sirke tadı gelmelidir.
· Şişenin kapağını kapatalım.
· 20- 30 gün sonra turşumuz servise hazırdır.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BİBER TURŞUSU"