EV YAPIMI NAR EKŞİSİ
Salataların vazgeçilmez tadı
· Narları ortadan ikiye ayıralım ve geniş bir leğenin içine taneleyelim. (Ekşi nar kullanıyoruz.)
· Taneleme işleminin kolay olması için narın kabuklu kısmından sopalarla vuralım..
· Yalnız zar kısmı ve beyaz taneleri mutlaka içinden ayıralım.
· Yoksa acı bir tat bırakır.
· Nar tanelerinin üzerine temiz bir naylon örtelim.
· (Biz sadece bu iş için kullandığımız uzun plastik çizmeleri giyiyoruz.)
· Ve narların üzerine basalım,ezerek ve suyunu çıkaralım.
· Çıkan nar sularını kazanlara veya kovalara dolduralım.
· Biz bahçede kazanlarda kaynatıyoruz.
· Nar suyu kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alalım.( Çelik tencere kullanalım.)
· Koyu bir kıvam alana kadar kaynatmaya devam edelim.( Bal kıvamı alana kadar kaynatıyoruz.)
· Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
· Şişelere veya kavanozlara paylaştırıp kapağını sıkıca kapatalım.
· AFİYET OLSUN
NOT: Evde ilk deneme için 10 adet nardan yapılabilir. Narları taneleyip, katı meyve sıkacağında suyu çıkarılır, varsa küçük tüp üzerinde yoksa normal ocak üzerinde koyulaşıp kıvam alana kadar kaynatılır.
NOT: Evde ilk deneme için 10 adet nardan yapılabilir. Narları taneleyip, katı meyve sıkacağında suyu çıkarılır, varsa küçük tüp üzerinde yoksa normal ocak üzerinde koyulaşıp kıvam alana kadar kaynatılır.
0 Komentar untuk "EV YAPIMI NAR EKŞİSİ"